Говорять учасники Першого семінару циклу
«Підвищення Webometrics рейтингу ВНЗ: практичні заходи»


«Матеріал збалансований як по широті, так і по глибині. Присутня достатня кількість практичних рекомендацій. Підтримую гарну організацію семінару».

«Деякі розділи і матеріал слід було б підкріпити практичними вправами на комп’ютері для учасників семінару».

Олександр Володимирович Купріянов,
Начальник служби з комп’ютерного забезпечення навчального процесу,
Українська інженерно-педагогічна академія, Харків.


«Інформація актуальна, важлива і застосовна в сьогоденні. Подача матеріалу комфортна. Треба відзначити доброзичливість лекторів, оперативне врахування інтересів аудиторії. Подання матеріалів на конкретних прикладах, організація додаткової подачі інформації – в режимі «питання – відповідь». Робота семінару організована достатньо. Може дещо холодно в приміщенні»

Дмитро Макарович Піза,
Проректор з науково-педагогічної роботи та питань перспектив розвитку університету,
Запорізький національний технічний університет.


«Спасибо за предоставленные методические материалы, рабочую тетрадь к семинару, высокий уровень информативности. Очень хорошая организация семинара в части его проведения. Единственное замечание – заблаговременное получение пакета документов для оформления в университете поездки на семинар».

«На сегодняшнем уровне было учтено всё».

Ольга Олексіївна Дремлюга,
Завідуюча Науково-інформаційним центром,
Національний університет «Одеська юридична академія».


«Всё на высоком уровне!».

«Среди пожеланий – выполнять действия лектора вместе с ним на собственном ПК, наличие WiFi»

Максим Олександрович Вінник,
Відповідальний секретар збірника «Інформаційні технології в освіті»,
Херсонський державний університет.


«Матеріал добре «сконцентровано», подано за чітким планом. Презентації достатньо інформативні. Інформація важлива, цікава і вкрай необхідна, зважаючи на вимоги сьогодення. Проте реалізувати усі ці ідеї в умовах невеликого вузькоспеціалізованого закладу фізичної культури досить складно, зважаючи на стан фінансування освіти, науки і зарплати працівників, які б мали займатися такими проектами… Організація роботи семінару свідчить про високий рівень фаховості самих організаторів. Особливо слід відзначити пунктуальність і «зібраність», а також дружню атмосферу взаємодопомоги і взаємопідтримки».

«Зважаючи на умови, в яких реально сьогодні перебувають навчальні заклади, хотілося б почерпнути більше інформації все ж про безкоштовні бази, каталоги, тощо. Можливо доцільніше формувати в Україні таки свою наукометричну базу? Можливо, щоб полегшити роботу лектора, запрошувати до роботи семінару двох або й трьох фахівців? Наступний семінар провести у Львові…»

Оксана Ярославівна Борис,
Начальник редакційно-видавничого відділу,
Львівський державний університет фізичної культури.


«Високий рівень компетентності Дениса Володимировича Соловяненко, його особисте бажання поділитися знаннями та ораторська харизма створюють всі необхідні умови для сприйняття матеріалів семінару. Миттєвий вихід на практичну реалізацію також допомагає цьому. Велика вдячність лектору! Вдячність організаторам за їх вдалий вибір місця проведення, створення комфортних умов навчання, та окрема вдячність за обід та каву-брейк».

«Денис Володимирович висококваліфікований фахівець, подача ним матеріалу, практичні поради є продуманими та вдалими, тому впевнена, що наступний семінар пройде на «відмінно». Все вдалося на першому блоці семінару. На мою думку, не варто міняти місце проведення. Київ зручний для прибуття більшості учасників».

Олена Олександрівна Ярошинська,
Керівник лабораторії педагогічної компетентності,
Заступник головного редактора Збірника наукових праць "Проблеми підготовки сучасного вчителя",
Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.


«Для «Новачка» практична і теоретична інформація викладена в повному обсязі. На семінарі отримала все: теорію, практику, відповідь на всі питання».

«Моя думка – все продумано грамотно. Так тримати!»

Наталія Петрівна Левченко,
Керівник науково-технічної бібліотеки,
Національний університет харчових технологій, Київ.


«Дуже корисний та інформативний семінар, як «відкрите вікно в e-комунікацію для науковців». Зірка, відкриття семінару, як науковця (справжнього) та лектора – це Денис Володимирович Соловяненко. Семінар, його зміст, практико орієнтований та корисний не лише як для науковця, але перш за все як для керівника, який побачив системний підхід організаторів та головного лектора. Організація на хорошому рівні. Дякую. Продуманий добір друкованих матеріалів».

«Запланувати індивідуальні практичні роботи на комп’ютерах; WiFi – вільний; вода вільно впродовж семінару. Мрію про подальше навчання, комунікацію та співпрацю з вашою організацією та особисто з лекторами Денисом Соловяненко, Оксаною Бруй. Сподіваюсь на подальшу співпрацю Університета з Вами. Дякую. Бажаю організаторам та лекторам успіхів і натхнення!»

Наталія Вікторівна Морзе,
Проректор з інформатизації навчально-наукової та адміністративної діяльності,
Київський університет імені Бориса Грінченка.


«Гарний стиль викладання, лектор «+ + +». Дуже інформативно і не напружуючи. Все на дуже гарному рівні».

«Під час навігації лектора в Інтернеті було б непогано вести запис, щоб мати ці матеріали в електронному вигляді; мати сторінку в Інтернет для викладання всіх матеріалів».

В’ячеслав Васильович Поліновський,
Директор Інституту комп'ютерних технологій,
Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Київ.


«Дуже гарне подання інформації: детально, доступно. Організація на вищому рівні. Девіз – пунктуальність!».

«Надати більше наочної інформації, бо все запам’ятати неможливо; колективний похід після лекції в театр, музей, тощо».

Олена Миколаївна Жидкова,
Редактор І категорії,
Харківський державний університет харчування та торгівлі.


«Матеріал має дуже важливий практичний характер. Інформація, що пропонується слухачам, дозволить оптимізувати роботу з Web-ресурсами університетів, допоможе фахівцям підняти рейтинг ВНЗ у різноманітних наукових та рейтингових системах. Матеріал викладається дуже зрозумілою мовою, цікавий як для новачків, так і для більш досвідчених фахівців. Віддаю належне організації заходу. Семінар організовано дуже «пунктуально». Виклад матеріалу здійснюється чітко до запропонованого регламенту. Доповідач має дуже добрий контакт з аудиторією; розуміє важливість окремих питань для ВНЗ; проявляє «гнучкість». Загалом організацією цього практичного заходу дуже задоволений».

«Серед пропозицій: на майбутнє хотілося б запропонувати обирати лекційну аудиторію з дещо просунутими можливостями огляду доповідача для усіх учасників; дуже доречним було б організувати доступ до електричних розеток усім бажаючим для під’єднання необхідного мобільного комунікаційного обладнання та його постійної «підзарядки». Бажаю покращення можливостей WiFi-доступу до Інтернет. До комплекту «роздавальних матеріалів» додати носії з усіма презентаціями, що експонувалися. Провести наступний семінар у Харкові».

Сергій Володимирович Глинянський,
завідувач лабораторії ОДО ЦІТ
Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», Харків.


«Подача, інформативність – на вищому рівні. Базис по Webometrics, Google Академії та рекомендації стосовно покращення рейтингу, цитованості мають практичний та корисний характер. Лектори дуже професійні. Організація – на вищому рівні»

Владислав Владиславович Хмельницький,
Інженер-програміст відділу комп’ютерного та програмного забезпечення,
Національна академія внутрішніх справ, Київ.


«Дуже добре подається інформація (у всіх аспектах) Денисом Володимировичем Соловяненко. Організація семінару добра».

«Серед пропозицій – презентації учасники семінару повинні одержувати на самому семінарі, а не потім».

Наталія Юріївна Возіянова,
доцент,
Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського.


«Цикл семинаров с точки зрения подачи, информативности и практической ценности материала был проведен на высоком уровне. Организация работы семинара не вызывает нареканий. Принимающая сторона обеспечила все необходимые условия для достижения целей, заявленных в коммерческом предложении».

Арсен Миколайович Ісаєв,
Начальник науково-дослідницького сектору,
Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», Харків.


«Подача інформації чітка, багатопланова, професійна. Дуже цікава для подальшої роботи на якісно новому рівні. Організація роботи семінару на високому професійному рівні. Дуже уважний персонал. Професійні лектори. Атмосфера на семінарі творча. Отримала дуже багато нової цікавої інформації. Мене влаштовує. Дуже цікавий і корисний семінар. Дуже задоволена. Бажаю колективу творчої наснаги, успіхів і всіляких гараздів. Молодці! Дякую»

Ганна Федорівна Нікуліна,
Начальник науково-дослідної частини,
Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Київ.


«Подача інформації чітка, цікава, професійна. Сподіваємось на подальшу співпрацю з авторами проекту. Для «не просунутих» в сенсі баз головних редакторів трохи важко одразу сприйняти весь обсяг. Сподіваємось, що переписані на електронні носії матеріали будуть цьому сприяти. Організація роботи в цілому гарна. Проблема у холодному приміщенні, незважаючи на підігрівальний прилад».

«Щодо пропозицій – чесно кажучи, отримала велике задоволення, навіть не знаємо, що ще запропонувати. Молодці!»

Катерина Олегівна Кольченко,
Радник президента з питань інклюзії,
Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», Київ.